Hastanelere göre değişiklik göstermekle birlikte bebekte veya annede normal dışı bir durum olmadıkça normal doğum sonrası 24 saat, sezeryan doğum sonrası 48 saat sonunda taburculuk planlanır. Taburculukta önerilen kontrol günlerinde mutlaka hastaneye gelinmelidir.
Yenidoğan bebeklere D vitamini hemen başlanır. Günlük önerilen doz 400 IU dir. İlk topuk kanı hastanede yatış sırasında alınır. İkinci topuk kanı için doğum sonrası ilk hafta içinde ailenin kayıtlı olduğu Aile Sağlığı Merkezine bebek götürülmelidir. Topuk kanı doğuştan gelen hastalıkları taraması ve önlenebilir zeka geriliği yaratan durumlar için tedavi şansı yaratması açısından çok önemlidir.
Göbek bağı bakımı için normal şartlar altında ek ürün kullanımına gerek yoktur. Göbek bağının temiz ve kuru kalması yeterlidir. Bebeklere banyo yaptırılacaksa göbek bağı kuru tutulmalıdır. Göbek bağı oyuntulu bezler kullanmak, bezi göbek bağına gelmeyecek şekilde katlamak önemlidir. Göbek bağı ortalama 7-14. günler arasında düşer.
Emzirme sıklığı ilk haftalarda 2 saatte birden daha uzun olmamalıdır. Buna gece uykuları da dâhildir. Yeterli depoları bulunmadığından uzun süreli aç kalma bebeklerde kan şekeri düşüklüğüne yol açabilir. Yetersiz beslenme sarılık riskini de arttırır.
İşitme testi genellikle taburculuk öncesi hastanede yapılmaktadır. Eğer yatış sırasında yapılmadıysa mutlaka taburculuk sonrası yapılmalıdır.